Beauty of Joseon Ginseng Essence Water review

beauty of joseon ginseng water

Een ware must-have in de Koreaanse beauty routine is een essence water. Als je huid op zoek is naar een extra hydratatie stap of je wilt je routine uitbreiden, dan is de essence, of ook wel gezichtswater genoemd, iets wat je zeker moet proberen. Zelf was ik al bekend met het merk Beauty of Joseon die in een korte tijd enorme populariteit heeft gekregen door hun well-performing producten, dus moest ik het ook zelf uitproberen! Wil je graag meer weter over essence, of het iets voor jou is en hoe de Beauty of Joseon Ginseng Essence Water? Lees dan verder!

Beauty of Joseon is een bekende Koreaanse beauty merk die in een korte tijd veel bekendheid heeft gekregen door hun subscreen die voor iedere huidtype werkt. Nu kreeg ik meteen een bericht van één van mijn volgers of ik de Essence Water van Beauty of Joseon ook eens had geprobeerd omdat het haar favoriet was. Dit is altijd in mijn achterhoofd gebleven en nu was het tijd om het zelf uit te proberen.

Een essence is iets wat in Azië al een lange tijd wordt gebruikt in de skincare routine. In het Westen wordt de toner vaak gebruikt die in ieders ogen dient als een laatste stap om de huid te reinigen, wat eigenlijk bedoeld is als de eerste stap om de huid te preppen/op te frissen voordat je huidverzorging aanbrengt. Bij een essence water dient het juist als een verzachtende en hydraterende stap zodat de huidverzorging beter opgenomen kan worden in de huid. Een toner bevat (vaak) alcohol wat juist de huid doet uitdrogen! Let hier dus zeer goed op en dit it daarom ook de reden waarom de essence een enorme populariteit heeft gekregen omdat het hier alleen maar draait om hydratatie.

ginseng essence water

Wat doet de Beauty of Joseon Ginseng Essence Water?

Zoals ik al eerder aangaf is een essence water een enorme hydratatie boost voor je huid wanneer je net de huid hebt gereinigd. Naast dat het je huid hydrateerd en uitdroging tegengaat, prept het ook je huid waardoor de overige huidverzorging stappen beter worden opgenomen in de huid. Door de gember en panthenol ingrediënten kalmeer het ook direct de huid en geeft het een verhelderend en verkwikkend gevoel. Dankzij hyaluronzuur wordt de huid ook beschermd en gaat het talgproductie tegen. Kortom, een enorm versatile product die iedereen kan en moet gebruiken!

Toen ik voor de eerste keer de Beauty of Joseon Ginseng Essence Water uitprobeerde was ik enorm onder de indruk van de verpakking: de essence water fles kwam in een verzorgde doosje met alle informatie erop. De fles zelf had een zachte matte effect waardoor de fles een meer premium look kreeg in mijn ogen. De seal zat goed op het flesje waardoor je niet bang hoefde te zijn dat deze al eerder open is geweest.

Ik was verrast dat de essence absoluut geen geur bevatte. Het product is vegan en hypoallergeen en bevat ingrediënten van hoge kwaliteit waardoor ook de meest gevoelige huidjes dit product kunnen gebruiken.

Je hebt alleen maar een kleine hoeveelheid nodig. Zodra je het aanbrengt wordt het direct opgenomen in de huid. De textuur is super vloeibaar dus je zal het wel snel op de huid moeten aanbrengen. Na het aanbrengen voelt mijn huid direct minder trekkerig en droog aan en geeft het geen plakkerig gevoel. Wel vind ik dat deze essence water minder hydratatie heeft aan mijn huid dan andere essences die ik bezit.

beauty of joseon ginseng essence water

Als je op zoek bent naar een fijne en betaalbare essence water, dan is de Beauty of Joseon Ginseng Essence Water een ware must have! Ik heb deze besteld via Notino.nl voor alleen maar €18 tijdens een speciale aanbieding en dat is zeker een koopje als je denkt dat sommige essences rond de 30 euro zijn. Wanneer je kijkt naar de prijs en kwaliteit van het product ben ik zeer onder de indruk hoe fijn en toegankelijk dit product is. Ook omdat het hypoallergeen is maakt het geschikt voor iedere huidtype.

Je shopt de Beauty of Joseon Ginseng Essence Water en nog veel meer via Notino.nl

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: