Huid en lippen beschermen met Avene Sun Sensitive Stick

Huid en lippen beschermen met Avene Sun Sensitive Stick

De zon begint weer te schijnen en we gaan weer allemaal volop naar buiten! Het begint eindelijk een beetje bij mensen binnen te komen dat we dagelijks SPF moeten gebruiken om de huid zo te beschermen tegen zonneschade en rimpels tegen te gaan, want SPF is jouw #1 product om huidveroudering tegen te gaan. Maar in alle choas van informatie, nieuwe routines en vele opties die je hebt vergeten veel mensen dat je lippen ook een deel van je huid is en deze ook ingesmeerd moeten worden. Daarom test ik voor jou de Avene Sun Sensitive Stick en Avene Sun Sensitive Lip Stick m de perfecte SPF combo voor je gezicht te zoeken. Lees je mee?

Avene Sun Sensitive Stick sunscreen spa 50 review

Kort geleden werkte ik voor een huidverzorgingsmerk waar ik vooral bezig was met Social Media. Voor een event moesten we de skin scannen gebruiken wat met diverse filters een foto maakt van je huid. Zo kon je ook goed zien waar je zonneschade zat en waar je beter met je SPF moest gaan smeren. Tot mijn grote verbazing had ik enorme zonneschade rondom mijn lippen omdat ik deze nooit insmeer met zonnebrandcréme. Ik denk dat heel veel mensen wel een lip product gebruiken zoals een gloss of een lipbalm, maar 9 van de 10 keer bevatten deze producten geen SPF. Vandaar dat je mond al heel snel fijne lijntjes rondom je lippen kan krijgen omdat deze niet goed beschermd worden.

Nu vond ik de Avène Sun Sensitive Lip Stick met SPF 50 op Notino.nl en ik was meteen benieuwd of het wel fijn aan zou voelen. Daarnaast bestelde ik ook de normale Avène Sun Sensitive Stick SPF 50 voor mijn gezicht om het plaatje af te maken. Tegenwoordig zijn SPF sticks helemaal booming omdat je ze gemakkelijk opnieuw kan aanbrengen op de huid zonder vieze handen te krijgen en binnen enkele swipes is je hele gezicht bedekt!

Avène Sun Sensitive Lip Stick SPF 50

Je lippen zijn één van de dingen die snel huidveroudering tonen doordat fijne lijntjes zichtbaar worden rondom de lippen. Het is daarom zeer belangrijk om je lippen goed in te smeren en ook SPF te gebruiken. Indien je dit niet doet kan er een pigment lijn ontstaan om je lippen en lijntjes sneller zichtbaar worden. Met de Avene Sensitive Lip Stick SPF 50 ben jij verzekerd van de juiste bescherming.

De geur van de lippenbalsem heeft wel je gewoonlijke zonnebrand creme geur, maar de textuur voelt aan als een rijke en verzorgende lipbalm. Totaal niet plakkend en brengt een mooie laag aan op de lippen die ze niet doet uitdrogen. Daarnaast heeft het geen vieze smaak als je het per ongeluk in je mond krijgt. Aan het eind van de dag wanneer de lippenbalsem deels eraf is door het eten en drinken voelen mijn lippen nog zacht en soepel aan zonder rare witte waas van de lippenbalsem rest!

Avene Sun Sensitive Stick sunscreen spa 50 review lip stick

Avène Sun Sensitive Stick SPF 50

Naast de Lippenbalsem met SPF 50 bestelde ik ook de bijbehorende Stick voor het gezicht met SPF 50. De voordelen van een SPF stick voor het gezicht is dat je het makkelijk kan aanbrengen zonder je vingers vies te maken. Ook kan een stick makkelijk aangebracht worden op de plekken die mensen vaak vergeten in te smeren zoals je oren, littekens, neus en pigmentvlekken die vaker blootgesteld worden aan de zon en ook meer kwetsbaar zijn. Daarnaast is die waterbestendig en enorm handig voor de warmere zomer dagen.

Zelf heb ik een enorm vettige huid waardoor ik niet alle producten als fijn ervoor. De Avene Sun Stick is helaas te vettig voor mijn huid ook al wordt het geadverteerd als een niet-vettige textuur, maar denk dat het daarom juist fijn is voor de droge/normale huid. Daarnaast geeft de stick enorm veel product af op de huid waardoor je soms nog het gevoel hebt dat je je vingers moet gebruiken om het product beter in te smeren. Gelukkig geeft het geen witte waas achter opt de huid.

Avene Sun Sensitive Stick sunscreen spa 50 review

Ben je op zoek naar zonbescherming voor het gezicht of voor je lippen? Zorg er dan voor dat je altijd minimaal een bescherming van SPF 30 gebruikt & regelmatig het aanbrengt wanneer je lang in de zon ligt. Daarnaast zijn de Avene Sun Sticks enorm handig om mee te nemen in je handtas en kan je ze gemakkelijk en snel aanbrengen. Natuurlijk is het vinden van de juiste zonnebrandcreme voor je huid net zo lastig als het vinden van jouw juiste lipstick kleur, dus ik heb er echt veel moeten uitproberen voordat ik de juiste kon vinden.

Indien je een droge/normale huid hebt is de Avene Sun Sensitive Stick perfect voor je! Het heeft een hydraterende werking en zal zeker goed werken om je huid de gehele dag soepel en bescherming te bieden. De lippenbalsem met SPF 50 is geschikt voor iedereen: het biedt hydratatie en verzorgt je lippen de hele dag.

Gebruik jij al een lippenbalsem met SPF?

Je shopt de producten bij Notino.nl

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: