Obagi Professional-C Serum 10% review

Obagi Professional-C Serum 10% review

Een paar jaar geleden vroeg een oud collega aan mij of ik ooit het merk Pure Obagi had geprobeerd. Ik wist absoluut niet waar ze het over had maar kennelijk was het een luxe en super effectieve huidverzorgingsmerk. Nu was het tijd voor mij om zelf hun producten te testen, dus ontving ik de Obagi Professional-C Serum 10%. Ik heb het nu een maandje kunnen testen en kan eindelijk mijn Obagi Professional-C Serum 10% review met jullie delen! Lees je mee?

Pure Obagi heeft als doel om je huid van binnenuit te transformeren door middel van juiste ingrediënten en kennis en onderzoek uit de afgelopen 30 jaar. Alle producten zijn door dermatologen goedgekeurd en ook geschikt voor alle huidtypen. Voor alle soorten huidproblemen zijn er diverse producten ontwikkeld om jouw gewenste resultaat te behalen en ook daadwerkelijk zichtbaar verschil te zien.

Obagi Professional-C Serum 10% review

Obagi Professional-C Serum 10%

De Obagi Professional-C Serum 10% bevat vitamine C en zorgt zo voor een stralende huid. Door het lage percentage is het geschikt voor alle huidtypes en zelfs voor de gevoelige huid. Als je nu nog geen vitamine C serum gebruikt in je routine wordt het eens tijd om research te gaan doen!

Waarom heb je de Obagi Professional-C Serum 10% nodig? Dit serum zorgt dat de huid in balans blijft en zo gehydrateerd, stralend en helder oogt. Daarnaast zorgt het er voor dat je huid wordt beschermd tegen radicale schade zoals uitlaat gassen en UV-schade en wordt de collageen productie geactiveerd.

Wist je dat .. dit serum ook bijdraagt aan het verminderen van fijne lijntjes? Door de collageen aanmaak wordt de huid extra geactiveerd en zullen lijntjes minder zichtbaar worden. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met het gebruiken van een vitamine C serum.

Wat doet de Obagi Professional-C Serum 10% voor mijn huid?

Ik heb meerdere vitamine C serums uitgeprobeerd en heb vaak meegemaakt dat mijn huid een bepaalde reactie erop gaf, vandaar dat ik zeer benieuwd was hoe de Obagi Professional-C Serum 10% op mijn huid zou reageren. Nu moet ik zeggen dat mijn laagste percentage 15% was die ik ooit heb geprobeerd, dus dat ik al wat lager dan de Obagi serum.

De verpakking is donker blauw waardoor het product actief blijf en beter houdbaar. Let goed op: al jouw actieve ingrediënten moeten op een donkere plek bewaard worden. Indien jouw vitamine C flesje in de badkamer staat of de zon kan je product snel bederven. Bewaar het dus op een donkere plek op kamer temperatuur. Ook is het goed om producten aan te schaffen waar je niet met je vingers in het potje hoef te gaan om bacteriën uit te sluiten. Een pipet moet je dus ook zeker niet op de huid laten rusten maar druppel het boven je huid.

De eerste keer dat ik het serum probeerde was ik zeer verrast: het serum gaf geen rare reactie op mijn huid, dus het is zeker geschikt voor mijn vettige huid die af en toe gevoelig kan reageren op actieve ingrediënten. De textuur is enorm licht en trekt snel in de huid waardoor het niet plakkerig aanvoelt of een laagje achterlaat op de huid. Sommige vitamine C serums kunnen een sterke geur hebben vanwege de ingrediënten, maar die van Obagi heeft juist een aangename geur die niet sterk ruikt.

pure obagi

Na het aanbrengen oogt mijn huid direct stralender uit en make-up blijft goed zitten in combinatie met het serum. Gedurende dag wordt mijn huid niet gevoelig en heb ik geen last van oranje plekken die soms wel bij sterke vitamine C serums kan voorkomen. Ook voelt het serum enorm zacht aan op de huid en kan je direct je dagcreme met SPF aanbrengen zonder dat het begint te pillen.

Na een maand zag ik al snel dat mijn huid meer egaler was en volume had gecreëerd. Het is altijd fijn om een vitamine C te gebruiken in je routine omdat het werkt als anti-aging ingredient en dus absoluut geen kwaad kan om het elke dag aan te brengen. Let wel op dat je altijd overdag een SPF aanbrengt!

Obagi Professional-C Serum 10%

Ik kan iedereen zeker het Obagi Professional-C Serum 10% aanraden omdat het een milde vitamine C serum is die geschikt is voor alle huidtypen, zelfs een gevoelige huid! De textuur is enorm aangenaam waardoor het direct intrekt in de huid zonder dat het plakkerig aanvoelt. Daarnaast is een vitamine C een must-have voor je routine om shade van UV-stralen aan te pakken, je huid stralender maakt en het in vochtbalans houd.

Hopelijk heeft mijn Obagi Professional-C Serum 10% review jou geholpen om meer te weten te komen over dit product! Gebruik jij al dagelijks een vitamine C serum?

Je shopt de Obagi Professional-C Serum 10% op hun officiële webshop.

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: