Voorkom zonneallergie met La Roche Posay Anthelios

Voorkom zonneallergie met La Roche Posay Anthelios

De zon is er weer, dat betekend voor de mensen met de gevoelige huid zonneallergie. Zonneallergie kan je op meerdere manieren oplopen en er zijn diverse reacties die daaruit komen. Zelf heb ik eens in de twee jaar een heftige reactie en elk jaar bereid ik me goed voor zodra de zon meer tevoorschijn komt. Ik deel enkele tips en producten met je die zonneallergie kunnen voorkomen of verminderen en test de La Roche Posay Anthelios voor je uit. Lees je mee?

Gelukkig heb ik het al een paar jaar niet meer zo erg gehad, maar mijn huid kan heftig reageren zodra het warm of zonnig is. Een zonneallergie kan bij iedereen een andere effect hebben: jeukende bulten, uitslag, blaren, rode plekken op diverse plekken van het lichaam. Bij mij is het vaak uitslag over het hele lichaam met rode en jeukende vlekken die wel twee dagen kunnen blijven zitten. Maar hoe voorkom je dit en behandel je het?

La Roche Posay Anthelios zonnebescherming

Wat kan je doen tegen een zonneallergie?

  1. vermijd de zon: de zon kan enorm veel schade brengen aan je huid wanneer je buiten loopt zonder bescherming of schaduw. Tussen 11 en 16 uur is de zon op zijn sterkst, probeer dan de zon te vermijden of jezelf goed te beschermen.
  2. Hydrateer de huid goed door middel van een verkoelende lotion zoals aloë vera die ook nog eens ontstekingen tegen gaat en de huid herstelt. Drink ook veel water wanneer je de zon in gaat.
  3. Smeren en smeren maar! Een zonnebrand met UVB en UVA tegen houdt.

Over zonnebrand gesproken: heb je die van La Roche Posay al geprobeerd? Recentelijk vroeg ik op Instagram welke jullie momenteel gebruiken en veel zeiden La Roche Posay, dus ik bestelde de spray en fluid vorm om deze zelf te gaan testen!

La Roche Posay Anthelios testen

Ik kocht twee varianten van de La Roche Posay Anthelios: de gel creme en spray. De gel creme kan gebruikt worden tijdens de je routine wanneer je de andere stappen aanbrengt en de spray gedurende de dag als je makeup draagt en het nog opnieuw wilt aanbrengen. Zelf ben ik geen fan om een creme boven op mijn makeup aan te brengen, dus is een spray de perfecte uitkomt!

De La Roche Posay Anthelios in een gel creme variant bevat SPF50+ met UVA en UVB bescherming waardoor je zowel beschermd bent tegen de oppervlakkige huid en de diepere laag. Hierdoor verbrand je minder snel en zal huidkanker minder snel optreden. Wat belangrijk is bij zonnebescherming is dat je maar een een x aantal minuten beschermd bent, maar hoe weet je wanneer je opnieuw moet aanbrengen?

Stel: je huid wordt binnen 10 minuten roze van tint (door de zon) en gebruikt een SPF30, dan ben je 10 x 30 = 300minuten beschermd met de SPF30. Breng een goede laag aan, de regel is altijd: een dikke lijn over de lengte van 3 vingers aanbrengen is voor gezicht en nek! Zo ben je goed genoeg beschermd tegen de zon en eventuele allergieën die kunnen optreden.

La Roche Posay Anthelios zonnebescherming

De gel creme heeft een fijne lichte textuur die makkelijk uit te smeren is, iets wat een must have is voor mij vooral in de zomer. Met alle producten van La Roche Posay is het dus dat ze parfum vrij zijn, goed voor de gevoelige huid en vooral tijdens de zomer wanneer je lichaam net even anders kan reageren op bepaalde ingrediënten. Bij het aanbrengen verandert het product direct in een doorzichtige waas en laat geen witte gloed achter op de huid. Het geeft de eerste 10 minuten een frisse en zachte finish maar voelt het matterend aan op de huid zonder plakkerig gevoel. Eigenlijk bevat het alles wat ik in een zonnebescherming zoek!

La Roche Posay Anthelios
La Roche Posay Anthelios zonnebescherming

Voor de spray is er een bescherming van SPF50 (zonder de +) met ook UVA en UVB bescherming. De spray zorgt voor een verfrissend effect tijdens de warme dagen en geeft ook direct de juiste zonnebescherming. Ook hier geeft het geen glanzend effect en geeft de fijne mist een enorm mooie finish over je huid zonder dat het vettig of nat oogt. Ik heb met bepaalde sprays dat ze nogal sterk van geur zijn of prikken rondom mijn ogen, maar met de La Roche Posay heb ik deze klachten niet! Ik ben enorm te spreken over hoe fijn de mist is en makkelijk aan te brengen over je make-up maar ook je lichaam.

Wees voorbereid en bescherm je lichaam goed tegen de zon, want anders zal je huid blijvende schade oplopen zoals rimpels, pigmentvlekken en misschien zelfs huidkanker. Ook kan je een zonneallergie oplopen wanneer je te lang in de zon zit, kies daarom voor de juiste zonnebescherming om dit te voorkomen.

De La Roche Posay Anthelios gel creme en spray zijn enorm fijn in gebruik en betaalbaar. Voor de zomer wil je liever een matte finish omdat je snel transpireert in de warmte en met deze mooie matterende en anti-shine producten kom je zeker de zomer door. Deze twee producten van La Roche Posay Anthelios geven geen witte waas, matteert de huid, geeft geen glans, bevat geen parfum en is dermatologisch getest waardoor zelfs de gevoelige huid dit kan hebben!

Je shopt alle benodigde zonnebescherming bij Notino.nl

Draag jij elke zag een zonnebescherming?

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: