De voordelen van rozenolie

De voordelen van rozenolie

Gebruik jij al rozenolie in jouw skincare routine? Rozenolie doet zoveel meer dan je denkt: het kan gebruikt worden als een aromatherapie, heeft meerdere voordelen op de huid en wordt al eeuwenlang toegepast. Tegenwoordig kom je overal rozenolie tegen in gezichtsproducten en ik licht twee uit voor jou die ik al een tijdje gebruik. Lees je mee?

Nu we met z’n alleen meer binnen zitten merk ik dat steeds meer mensen research doen naar een betere huid routine. We hebben nu allemaal meer tijd om ons te verdiepen in de ingrediënten die in onze producten zitten en beter het resultaat te meten. Rozenolie wordt al eeuwen lang gebruikt in de tijd van de Romeinen en is op de dag van vandaag nog één van de meest gebruikte ingrediënten in skincare.

voordelen rozenolie
De Sisley Black Rose Precious Face Oil

Wat zijn de voordelen van rozenolie voor de huid?

  • rozenolie werkt antibacterieel en desinfecterend waardoor het perfecte is voor een huid met acne.
  • geschikt voor elke huidtype, maar voornamelijk goed voor een droge huid
  • geweldig voor een rijpere huid omdat het de huid versterkt en rimpels tegengaat
  • het helpt bij het verkleinen van je poriën

Hoe komt het dat de rozenolie zoveel goeds doet voor de huid? Het bevat een hoge gehalte vitamine C, proteïne en antioxidanten waardoor het voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden. Naast de cosmetica wordt rozenolie ook veel gebruikt in massages en aromatherapie. Het helpt namelijk tegen depressies, stress en kalmeert lichaam en geest. Het gebruiken van rozenblaadjes in een bad heeft dus meer functie dan alleen maar een romantisch gevoel!

gezichtsolie rozen
De prachtige Sisley in één van mijn shelfies foto’s
bizon rose sheetmask
In de cosmetica industrie zie je tegenwoordig overal rozen olie, ook in de Mizon Rose sheetmask

Vandaar dat ik vaak rozenolie gebruik in mijn routine. Niet in zijn pure vorm maar vaak een gezichtsolie die een bepaalde percentage van rozenolie bevat zoals de Sisley Black Rose Precious Face Oil. Een zeer voedende olie die perfect is op de dagen dat je huid wat droger en gevoeliger aanvoelt. Wanneer ik een gezichtsolie met rozenolie aanbreng heb ik vaak last van wat droge plekjes of rode vlekjes in mijn gezicht. Na een nachtje merk je direct verschil: de huid oogt kalm aan, egaal en de pijnlijke droge plekken zijn weggetrokken. Daarnaast is de Sisley gezichtsolie ook ant-aging en revitaliserend waardoor de huid op de langere termijn er steviger en egaler oogt.

sisley black rose precious face oil

Er is een reden waarom al eeuwen lang rozenolie wordt gebruikt in gezichtsverzorging. Het heeft vele voordelen voor de huid zoals hydrateren, anti-ging en perfect voor de droge en onzuivere huid. Je kan rozenolie ook gebruiken in een massage of aromatherapie om tot rust te komen.

Gebruik jij al rozenolie in jouw routine?

Je kan de producten bestellen via Notino.nl

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.
Share:

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: