Chloé Nomade: Original VS Absolu

Chloé Nomade: Original VS Absolu

Ben jij al bekend met de Chloé Nomade EdP? Een geur die enkele jaren geleden de Chloé parfum lijn vergezelde. Nieuw en verassend als het gaat om de andere Chloé geuren, al zeg ik het zelf. Sinds kort heeft het Chloé huis de Nomade EdP uitgebreid met de Absolu EdP, een intense versie van het originele geur. Ik heb ze beiden voor jullie aangeschaft en zal ze naast elkaar zetten. Welke wordt jouw nieuwe must have geur voor de koude winter maanden: de Chloé Nomade EdP of de nieuwste Nomade Absolu EdP?

In 2018 lanceerde Chloé de Nomade EdP. De Nomade EdP staat voor de uitgesproken, avontuurlijke kant van de Chloé geuren. Het was gemaakt met als inspiratie vrijheid, verassingen, lust en empowerment. De neus achter de Nomade EdP is Givaudan perfumer Quentin Bisch. Hij maakte de Nomade als de ‘dirty’ bloemige geur in vergelijken tot de Chloé EdP geur.

De fles schreeuwt ook modern en edgy: de fles heeft de vorm van de Chloé tas genaamd Drew. Het laat al direct zien dat de Nomade een stoere kant op gaat dan de andere geuren van Chloé.

Chloé Nomade EdP

De noten van de Chloé Nomade EdP zijn: Mirabelle pruim, bergamot, citroen, sinaasappel, fresia, perzik, roos, jasmijn, eikenmos, amberhout, patchouli, witte musk en sandelhout.

Ik was super verrast hoe lekker ik deze geur vond! Het heeft een fijne opening van fruit met een hint bloemige noten, daarna komt de warmte naar boven. De warme noten zoals musk en sandelhout zijn niet overheersend waardoor je nog wel de patchouli en citrus ruikt, maar zorgt er wel voor dat de geur enorm lang blijft zitten gedurende dag. Heel anders dan ik normaal gewend ben van de andere Chloé geuren, dit is wel echt voor de moderne en uitgesproken vrouw!

Nomade eau de parfum

In 2020 bracht dezelfde neus van Chloé Nomade Absolu EdP uit. Het concept bij de Absolu was onafhankelijkheid, elegant en avontuurlijk. De Chloé Nomade Absolu Eau de Parfum is een intense versie van de originele Chloé Nomade Eau de Parfum en is geschikt als een winter geur vanwege de wat het warme gevoel die de noten geven.

De noten van de Chloé Nomade Absolu EdP zijn: Mirabelle pruim, eikenmos, davana, sandelhout en musk.

Bij het aanbrengen van de geur deed het mij direct denken aan Maison Margiela Replica By The Fireplace. Een bom van warme geuren en ik kreeg eigenlijk niet door van de pruimen of de davana. Voor mij doen een beetje ‘too much’ en ook geen overeenkomst met het originele geurtje. Natuurlijk kan dit bij iedere persoon anders uitwerken op de huid, maar helaas te rokerig voor mij doen.

chloé nomade eau de parfum absolu
nomade eau de parfum absolu

Welke is mijn favoriet: Chloé Nomade of de Nomade Absolu EdP? Vaak heb je bij een intensere variant van een parfum dat ze zeer op elkaar lijken, maar dat de andere een wat warmere geur heeft dan het originele. Bij de Nomade lijken het originele en intensere variant totaal niet op elkaar. Ik las op vele blogs dat mensen ze op elkaar vonden lijken, maar op mijn huid ruiken ze allebei heel anders. De originele variant heeft naar mijn mening een wat meer bloemige ondertoon die bij de Absolu totaal niet naar boven komt. De davana bloemen die zijn opgenomen in de noten komen niet direct naar voren, voor mij zijn de sandelhout en musk overheersend. Dat wilt niet zeggen dat ik ze niet als fijn ervaar.

Mijn keuze gaat toch naar de Chloé Nomade EdP in plaats van de Nomade Absolu: het heeft een meer scherpere geur en de bloemen komen meer tot hun recht in deze variant, terwijl bij de Absolu variant je veel woody notes opvang maar weinig van de overige noten. Ook is het naar mijn idee geen vernieuwende geur, vandaar dat mijn keuze naar het originele gaat.

Welke Chloé Nomade zou jij kiezen?

De Chloé Nomade geuren zijn verkrijgbaar via Notino.nl

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: