5 tips voor een masker proof lippenstift

5 tips voor een masker proof lippenstift

Vanaf december is het verplicht om in openbare ruimtes een mondmasker te dragen. Voor enkele is het een uitkomst want dat betekend dat je alleen maar de helft van je gezicht moet opmaken. Maar wil je toch nog verzorgd ogen en mooie lippen hebben wanneer je eventjes niet je masker moet dragen? Ik deel 3 tips om je lippenstift mooi te behouden, zelfs wanneer je constant een mondmasker moet dragen!

Een groot deel van ons zit nu thuis en wanneer je naar buiten gaat zijn je lippen vaak bedekt met een mondkapje. Dat betekend niet dat je de lippen moet verwaarlozen! Ben jij op zoek naar een mooie lippenstift die je niet snel hoeft bij te werken, lippenstift die lang blijft zitten of niet gaat smudgen? Ik deel wat tips met jou!

Gebruik een lip liner

Een lipliner kan ervoor zorgen dat je lip product niet snel buiten te lijntjes gaat ‘bloeden’. Een goed voorbeeld is een rode lippenstift: na een tijdje zie je vaak dat het product naar de fijne lijntjes uitloopt om je lippen. Door een lijn om je lippen te zetten voorkom je dus dat je lip product buiten te lijntjes gaat lopen. Dit kan dus ook helpen als je constant een mondmasker waar het enorm warm onder kan worden!

Charlotte Tilbury Superstar Lips Lippenstift

Breng een lip primer aan

Zelf ben ik super lui als het gaat om primers en voorheen was ik ook zeer sceptisch over het concept primers. Maar ik kan je beloven dat ze daadwerkelijk helpen! Bij het aanbrengen van een primer op je lippen vul je de lege plekken op zoals velletjes en barsten. Hierdoor ogen je lippen egaal aan. Daarnaast kan een primer ook voor zorgen dat de lippenstift die daar boven op aangebracht wordt langer en beter blijft zitten. Vooral handig als je masker constant tegen je mond aan schuurt. Maar ook kan het extra hydratatie aan je lippen geven.

Ga voor een lippenstift met een stain effect

Tegenwoordig heb je ook lippenstift op de markt die daadwerkelijk een kleur achter laten op je lippen die zelfs tijdens het eten en drinken niet weggaat. Deze zogeheten stain lippenstift komen vaak in een stift of vloeibare vorm. Let wel op dat je perfecte lippen moet hebben voordat je een stain: gebruik daarom altijd eerst een scrub voor je lippen voordat je een stain lippenstift aanbrengt. Een primer kan helaas ervoor zorgen dat de stain niet goed op je lippen blijft zitten omdat deze laag de pigmenten tegenhoud.

NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream Lippenstift

Prep je lippen met een scrub

Nu het kouder is worden je lippen sneller droog. Droge velletjes en scheuren in je lippen ontstaan dan sneller. Om je lippenstift langhoudend te maken helpt het zeer om je lippen goed te scrubben voordat je een lippenstift aanbrengt. Je kan dit gemakkelijk zelf makem door suiker te mixen met olijfolie.

Poeder je lippen of gebruik een tissue

Wanneer je lippenstift aanbrengt is deze altijd super gehydrateerd en glanzend. Het overtollige lippenstift kan ervoor zorgen dat het product sneller van je lippen verdwijnt. Het weg happen van je lippenstift op een stukje tissue neemt dus het overtollige weg waardoor alleen de ware pigmenten op je lippen achter blijft. Ook is het poederen van je lippen een leuk idee: plaats een stukje tissue op je lippen en breng met een grote poederkwast een beetje translucent powder aan op de tissue en druk het zachtjes aan. Hierdoor wordt de lippenstift gematteerd en blijft het ook langer zitten.

Yves Saint Laurent YSL Rouge Volupte Shine Lipstick

We zullen allemaal ons moeten aanpassen aan de huidige omstandigheden, gelukkig is thuis een plek waar je jezelf kunt zijn! Stop niet met je routine en probeer zo af en toe wat make-up aan te brengen om weer ‘goed’ te voelen. Een lippenstift kan zoveel verschil maken, eentje die ook nog eens comfortable op de lippen zit en waar je niet naar om hoeft te kijken. Hopelijk had je wat aan mijn tips en kan je alsnog met een full face makeup naar buiten, ook met lippenstift en masker!

Draag jij tegenwoordig nog veel make-up als je thuis zit?

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: