Hoe ontstaat Maskne en voorkom je het

Hoe ontstaat Maskne en voorkom je het

Er is een nieuwe huidprobleem opgedoken in skincareland: maskne. Hoe ontstaat maskne: acne die je krijgt door het veel dragen van een mondmasker. Veel mensen krijgen er nu last van, zelfs wanneer je nooit last hebt gehad van acne. Ik deel enkele tips hoe jij goed je maskne kan behandelen en waar je op moet letten.

Draag een mondmasker waar het moet! Ik ben een grote voorstander van het dragen van een masker. Ik snap heel goed dat sommigen het als onprettig ervaren, maar hou alsjeblieft rekening met de mensen om je heen en je geliefdes.

Hoe ontstaat maskne?

Maskne ontstaat door het langdurig dragen van een mondmasker en doordat het materiaal schuurt op de huid. In combinatie met warmte en zweet is het een broeikast voor acne. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om dit te voorkomen.

Draag een goede mondmasker

Door het dragen van een katoenen mondmasker kan de huid goed ademen. Het is natuurlijk niet de beste bescherming als het gaat om het virus, maar je hebt veel katoenen mondmaskers die een dubbele laag hebben of een extra vakje hebben waar je een filter in kan stoppen. Ik gebruik zelf een mondmasker van het merk NEQI en van AboutYou. Deze twee elegante zwarte mondmasker zitten precies goed over mijn gezicht maar drukken niet op mijn kaaklijn of neus waardoor het ook niet veel tegen de huid schuurt gedurende dag.

mondmaskers neqi en about your

Pas je skincare routine aan

Door het dragen van een mondmasker kunnen bepaalde ingrediënten een extra boost krijgen. Kijk maar bij de voetmaskers waarbij je soms een sok voor langere tijd moet dragen om het serum goed in te laten trekken. Bepaalde ingrediënten kunnen dus een negatief effect hebben op je huid als je een mondmasker draagt zoals retinol en acids. Probeer daarom je dag routine zo simpel mogelijk te houden en mild te zijn voor de huid, zoals parfum-vrije producten en een milde gezichtsreiniger.

thank you farmer true water light gel cream

Gebruik minder/geen makeup

Iedereen weet dat je huid af en toe wel een break kan gebruiken van makeup. Maar hetzelfde geldt voor bij het dragen van veel en onnodige skincare met bepaalde ingrediënten: probeer geen foundation te dragen. En waarom zou je als iedereen alleen maar je ogen ziet en je mondmasker allemaal foundation vlekken krijgt. Je merkt nu tijdens deze pandemie dat iedereen meer bezig is met skincare dan met makeup omdat we toch niet meer vaak naar buiten gaan. Probeer dus de focus de leggen op alleen je ook makeup en leg die foundation en concealer opzij!

Maar als je toch die maskne nu oploopt, wat kan je er tegen doen? Voor mij werkt het heel erg om dat je avond routine aan te passen. Probeer de Paula’s Choice 2% Exfoliant die de huid sneller doet vernieuwen en ook heel goed werkt bij acne. Ook zijn pimple patches echt een uitkomst, omdat je deze kan aanbrengen op je puistjes en nog steeds je mondmasker kan dragen zodat dat het erger wordt door het schuren. Zelf gebruik ik de patches van Cosrx, een Koreaanse skincare merk. De Cosrx Clear Fit Master zijn doorzichtige patches die je aanbrengt op je puistjes en hierdoor een gerichte treatment krijgen. Deze patches zijn te koop bij Notino.nl. Na 24 uur zie je direct dat je puistjes minder uitgezet, minder rood en soms zelfs al weg zijn!

hoe ontstaat maskne

Het dragen van een mondmasker wordt gezien als advies en op sommige plekken als vereiste. Helaas komen bij het dragen van een mondmasker soms negatieve bij effecten zoals acne onder het masker, wat maskne wordt genoemd. Door simpele aanpassingen zoals het materiaal van je mondmasker, skincare aan te passen en minder makeup te dragen kan je de maskne al snel verminderen!

Draag jij vaak een mondmasker als je naar buiten gaat? Heb jij al last van maskne?

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: