Wat is retinol en waarom moet je het gebruiken

Wat is retinol en waarom moet je het gebruiken

Retinol begint een grote naam te krijgen in de beauty industrie. Twee jaar geleden begonnen merken pas echt in te spelen op dit wonderbaarlijke ingredient en nu zie je het overal! Ik gebruik het al jaren in mijn skincare routine en ik krijg vaak de vraag of het echt iets voor je huid doet en of het wel geschikt is voor hun huidtype. Vandaag vertel ik je wat retinol exact is en waarom je het nu in je routine moet gebruiken!

Wat is retinol?

Retinol is een hype aan het woorden in de beauty wereld, dat werd eens tijd! Het is namelijk een zeer bijzonder ingrediënt die zich heeft bewezen in vele onderzoeken dat het daadwerkelijk verbeteringen brengt in de huid. Retinol wordt ook wel eens Vitamine A genoemd maar de meeste merken spelen in op de term retinol. Het kan zich aan iedere huidcel vastklemmen en zorgt zo voor een jongere huid!

Het kan schade die de huid heeft opgelopen doen terug draaien! Op lange termijn zorgt het voor collageen opbouw, vermindering van de rimpels en acne en pigmentatie. Kortom, een ingredient die je wilt gebruiken vanaf nu!

wat is retinol

Waar moet ik op letten bij het gebruiken van Retinol?

Het was voor mij een hele klus om de juiste retinol producten te vinden die echt werken voor mijn huid. Elke huid reageert namelijk anders op ingrediënten, vooral wanneer je het net begint te gebruiken. Je huid moet eraan wennen en het zal niet in één keer resultaat opleveren.

Retinol komt vaak in een serum. De reden hiervoor is dat retinol nogal een heftige reactie kan geven op de huid en je het niet overmatig moet gaan gebruiken. Het maakt de huid namelijk gevoelig voor de zon (net zoals bij het gebruik van Vitamine C). Het wordt daarom aangeraden om Retinol alleen in de avond te gebruiken voor het slapen gaan. Zorg dus er altijd voor dat je SPF gebruik wanneer je retinol hebt aangebracht de volgende dag!

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de huid rood en geïrriteerd aanvoelt en soms zelfs enorm droog wordt. Dit betekend dat je huid de hoeveelheid niet aan kan. Verminder de hoeveelheid retinol en probeer het langzaam op te bouwen: één keer per week en naarmate de huid minder op begint te reageren een dag meer. Schrik hier dus niet van want je huid moet er aan wennen!

Sommige Retinol serums kunnen ook gemixt worden met een nachtcrème waardoor de reactie minder wordt. Dit heeft voor mij heel erg geholpen bij enkele serums die eigenlijk heel goed resultaat leverden maar mijn huid enorm irriteerde.

Geef de huid dus de tijd om er aan te wennen en bouw langzaam de hoeveelheid Retinol op per week. En vergeet absoluut niet SPF te dragen, want anders bouw je alleen maar meer schade aan de huid.

Revolution Skincare Retinol Super Serum

Welke Retinol producten raad je aan?

Gelukkig zien de beauty merken dat Retinol onmisbaar is geworden in onze skincare routine waardoor ze beschikbaar zijn in alle prijs categorieën. Toen ik begon met het gebruiken van Retinol hadden ze alleen de Sunday Riley Luna Sleeping Night Oil ($$$) die heel goed werkte maar wel meer dan €95 koste. Daarnaast had ik tijdens het shoppen in Parijs ook de welbekende La Roche-Posay Redermic R gevonden die rond de €33 is, zeer effectief en een bekende onder de beauty community.

De wat nieuwere Retinol serums zijn de Revolution Skincare Retinol Super Serum en de Pixi Overnight Retinol Oil. Deze zijn dan ook super budget vriendelijk en een aanrader voor iedereen die het wilt proberen maar niet gelijk hun hele bank leeg willen halen. De Revolution is alleen maar €14 en bevat daarnaast ook Rosehip Seed Oil die de huid doet hydrateren maar daarnaast ook dezelfde werking heeft als Retinol!

Momenteel ben ik de Paula’s Choice Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol aan het testen. Alle producten die ik van Paula’s Choice heb geprobeerd hebben echt wonderen voor mijn huid gedaan, maar ze zijn aan de prijzige kant. Het mooie van deze serum is dat het Bakuchiol bevat, een nieuw ingredient die ook zijn entree doet in de beauty wereld. Het ingredient Bakuchiol zorgt er eigenlijk voor dat de huid Retinol beter kan verdragen, dus je krijgt minder kans op een geïrriteerde of droge huid. Perfect als je een gevoelige huid hebt!

Paula's Choice Clinical 0,3% Retinol + 2% Bakuchiol
wat is retinol

Iedereen wordt ouder en begint zich te ergeren aan de fijne lijntjes en pigment vlekken die doorheen komen. Het is daarom belangrijk om goed voor je huid te zorgen en op tijd te beginnen met anti-aging producten. Retinol is een bewezen ingredient die de huid doet verminderen van fijne lijntjes, acne en pigmentatie. Daarnaast maakt het ook de collageen aan. Genoeg redenen om dus nu Retinol aan je skincare routine toe te voegen!

Gebruik jij al Retinol? Zo ja, welke producten gebruik je?

La Roche Posay en Revolution zijn verkrijgbaar bij Notino.nl

*samenwerking

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: