Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément EdP

Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément EdP

Als je op zoek bent naar iets nieuws dit seizoen, dan moet je zeker de Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément Eau de Parfum proberen. Bij elke seizoens wisseling zoek je weer naar een nieuwe parfum die past bij jouw stemming. Helaas is deze zomer anders dan andere jaren. Ik ben fan van alle Yves Saint Laurent geuren die zij hebben gelanceerd, en had daarom ook hoge verwachtingen van deze nieuwe Yves Saint Laurent geur toen ik deze had ontvangen. Benieuwd of dit iets is voor jou is? Lees dan verder!

Mon Paris Intensément werd dit jaar gelanceerd en werd exclusief verkocht bij De Bijenkorf. Ik ontving deze van hem omdat ik voor Yves Saint Laurent een workshop had georganiseerd. Als één van de eerste mocht ik hun nieuwe geur testen en in de afgelopen maanden dat ik het heb getest ben ik helemaal verliefd geworden!

Mon Paris Intensément

Het flesje heeft de iconische vorm van hun andere Yves Saint Laurent geuren. De fles is zo geslepen waardoor het bijna op een diamant lijkt. Het chiffon strikje met het leren touwtje weergeeft direct dat het gaat om een speelse maar intense geur. Ook passen de kleuren heel erg goed bij wat de geuren wilt overbrengen: een zoete sensatie was lief en speels is, maar na een tijdje de intensiteit geeft iets mysterieus.

Deze heerlijke dames parfum is echt perfect voor de liefhebbers van zoete noten vol met fruit en bloemen geuren. Zodra ik eraan ruik doet het mij denken aan Flowerbomb van Viktor&Rolf maar subtieler en draagbaar voor elke gelegenheid.

  • Top noten: bergamot, peer, frambozen, zwarte bes en sinas
  • Midden noten: datura, rozen, peonies en freesia
  • Basis noten: cashmere, patchouli, benzoin, musk en vanille
yves saint laurent Mon Paris Intensément

Bij het aanbrengen van de geur merk je goed wat de top noten zijn: een zoete twist waar de peer en bergamot goed doorheen komen. Zelf ben ik echt dol op geuren waar peer en bergamot erin zitten, mijn lievelingsgeur is die van Jo Malone London English Peer & Freesia.

Merkwaardig genoeg zitten er in de midden noten ook freesia erin! Dit zegt al genoeg waarom ik zo dol ben op de Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément. De midden noten zijn gevuld met bloemen geuren waar de rozen en freesia het meest opvallen. Ze doen de zoete noten mixen met het speelse frisse van de bloemen, waardoor je niet direct een suikerspin opsnuift.

Al vrij snel komen de basis noten naar voren waaronder de patchouli, vanille en musk duidelijk aanwezig zijn. Wist je dat in veel luxe geuren zoals Tom Ford er patchouli wordt gebruikt? Dit geeft direct een luxueuze gevoel wanneer je de parfum draagt.

Wanneer je de Mon Paris Intensément probeert voor de eerste keer, is het eerste wat je opvalt de zoete fruitige geur met een vleugje bloemen geur waar rozen en freesia duidelijk naar voren komen. Na een tijdje komen de intense basis noten naar voren zoals musk, vanille en patchouli. Deze combinatie maakt het een mooie sensuele geur die vooral speels is, maar een twist heeft aan het einde wat het mysterieus maakt.

Ik zie dit vooral als een geur die je draagt als je graag wilt opvullen: wanneer mensen langs je lopen zullen zij direct de geur opmerken. De perfecte gelegenheid zou een date zijn in de warme zomer avonden. Zelf zou ik deze geur niet snel naar werk dragen maar wel op in de weekenden.

Ben jij al bekend met de nieuwste Yves Saint Laurent Mon Paris Intensément?

Verkrijgbaar bij o.a. De Bijenkorf en Notino.nl

Follow:
Cult Beauty Ltd.

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: