Mijn top 3 zonnebrand cremes

Mijn top 3 zonnebrand cremes

Draag jij elke dag een zonnebrand creme? Ik draag al sinds mijn 16e consistent elke dag een zonnebrand creme. Natuurlijk vergeet ik het wel eens een keer, maar dan krijg ik ook direct een slecht gevoel. Het dragen van zonnebescherming wordt zeker aangeraden wanneer de zon volop schijnt, maar in de winter is het ook nodig. Gebruik het gewoon elke dag om huidkanker en rimpels te voorkomen! Ik deel mijn top 3 zonnebrand cremes met jou zodat jij deze zomer beschermd naar buiten kan gaan!

clinique mineral sunscreen fluid for face

Clinique Mineral Sunscreen Fluid SPF50 UVA/UVB

Recentelijk heb ik de Clinique Mineral Sunscreen Fluid met SPF50 UVA/UVB ontdekt. Ik zag deze bij iemand op haar Instagram voorbij komen en mocht toevallig van Clinique enkele producten uitzoeken. Toen moest ik deze wel even zelf ervaren!

Deze minerale zonnebrand creme is geschikt voor alle huidtypes. Wat zo fijn is aan deze zonnebrand creme is dat het geen chemische zonnefilters bevat maar mineraal. Bij chemische filters kan je de zee vervuilen waardoor wezens en koraal het niet overleven in het water. Ook is een minerale zonnebrand creme zeer geschikt voor de gevoelige huid. De textuur van deze creme is zeer licht, bijna vloeibaar! Het trekt direct in de huid en geeft het een zacht gevoel. Geen witte waas of een lichte zonnebrand geur bij deze creme. Waarom deze creme tot mijn favoriet behoort: je makeup ziet er super smooth uit door deze zonnebrand! Het werkt bijna als een primer en je makeup blijft hierdoor lang zitten.

clarins uv plus

Clarins UV Plus Anti-Pollution SPF50 UVA/UVB Oil-Free

Een zonnebrand creme die ik meerdere keren heb aangeschaft is de Clarins Clarins UV Plus Anti-Pollution SPF50 UVA/UVB Oil-Free. Het begon allemaal met een tester die ik kreeg jaren geleden en ben toen nooit meer gestopt met het opnieuw aanschaffen van dit geweldige product.

Als je snel last hebt van een glimmende huid is de Clarins een must have voor jou. Naast dat het een transparante creme is maakt het de huid ook direct matte en gehydrateerd. Door de hyaluronic acid behoud je een soepele huid met de juiste bescherming. De textuur is ook zeer vloeibaar maar iets dikker dan de Clinique. Wat zo fijn is aan deze zonnebescherming is dat je alleen maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om de huid te bedekken. Het matteert mijn vettige huid en maakt het niet glimmend gedurende de dag. Er is hier nauwelijks een zonnebrand geur aanwezig, dus indien je een gevoelige neus hebt kan ik je zeker deze aanraden!

purito green level unscented sun zonnebrand

Purito Centella Green Level Safe Sun & Unscented Sun SPF50+ PA++++

Een k-beauty toppertje van alle zonnebrand cremes zijn de Purito Centella Green Level Safe Sun en de Unscented Sun met SPF50+ PA++++. Ik ontdekte het merk toen zij mij benaderden om hun producten te testen 1,5 jaar geleden. In die tijd waren zij net begonnen met het merk maar is momenteel één van de meest populaire k-beauty merken geworden!

Als je al wat langer met skincare bezig bent weet je dat de Koreaanse markt altijd voorop loopt op het gebied van beauty. Alle trend van de Westerse merken worden overgenomen van wat er in Azië gebeurd. Je weet bij Koreaanse zonnebrand cremes dat je de full package krijgt: maximale bescherming. Dit is hands down de beste zonnebrand die ik ooit heb geprobeerd! Zelf ervaar ik de normale versie als zeer fijn maar als je een gevoelige huid hebt en niet tegen essentiële olie kan (parfum), dan is de Unscented perfect voor jou! Het is 100% vegan en cruelty-free en bevat geen enkele beschadigende ingrediënten. De creme trekt zeer snel in, geeft geen witte waas en makeup kan direct worden aangebracht. Ik denk dat ik geen enkele slechte review heb gezien over dit product op Instagram, want momenteel is het ook bijna overal uitverkocht.

zonnebescherming testen
First row: Clarins, Clinique. Second row: Purito, Purito Unscented
zonnebrand testen
First row: Clarins, Clinique. Second row: Purito, Purito Unscented
zonenbrand creme bescherming

Begin maar alvast met smeren, want je wilt niet dat die pigmentvlekken of rimpels tevoorschijn komen. Het gebruiken van een zonnebrand creme is niet alleen nodig wanneer de zon schijnt, maar het hele jaar door. Ik word heel erg pissig als ik hoor dat iemand niet elke dat dit gebruikt, want dit hoort gewoon in je vaste skincare routine te zitten.

Als er één zonnebrand creme is die ik aan iedereen aanraad is het de Purito Green Level Unscented Sun SPF50+ PA++++. Waarom? Het is is 100% vegan en cruelty free en daarom geschikt voor iedere huidtype. Ook is het de meeste betaalbare product van mijn top 3 met gemiddeld €18 voor een tube terwijl de andere van Clinique en Clarins op ongeveer €30 zitten.

Welke zonnebrand is jouw favoriet?

Producten zijn beschikbaar op Notino.nl

Follow:
Cult Beauty Ltd.

2 Comments

 1. Cynthia
  May 27, 2020 / 14:19

  Thank you for this blog. I myself am using sunscreen for about 2 years now. But I’m searching for a new one since mine feels a little greasy on the face. The sunscreen from Purito seems really good 馃檪

 2. October 28, 2022 / 14:29

  Heee hoii,

  Goed artikel, ik ben altijd enorm allergisch of krijg irritaties van zonnebrand. Goed om te weten dus! Momenteel gebruik ik de Sunright Insta Glow werkt voor mij heel goed in ieder geval.

  xx Indie

Oh hello! What do you think about this post?

%d bloggers like this: